Coming Out Week

Datum: 23-03-2018 , Locatie: Oude Markt 5 in Enschede.

Voorlichting vrijwilligers
Datum: 11-10-2017, Tijdstip: 19:30 uur, Locatie: De Blauwe Kater.

‘Coming Out Week’
Op 11 oktober vindt de jaarlijkse ‘Coming Out Dag’ plaats, een dag waarop we aandacht schenken aan het moment dat een LHBTI voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Regenboogsteden Enschede en Hengelo organiseren in de week van 9 t/m 15 oktober zelfs de ‘Coming Out Week’.

Hulp is nodig
Gedurende deze week vinden er leerzame en zinvolle, maar ook inspirerende en gezellige activiteiten plaats. Zo organiseren wij op woensdag 11 oktober 2017 om 19.30 uur een evenement bij de Blauwe Kater aan de Oude Markt 5 in Enschede. Tijdens dit evenement krijgen bezoekers een demonstratie van hoe het COC op scholen aandacht besteedt aan LHBTI’s en hoeveel vrijwilligers voor zowel het COC als voor LHBTI’s betekenen. Hulp is hard nodig in de strijd voor acceptatie en gelijke rechten!

Voorlichting vrijwilligers

Datum: 23-03-2018 , Locatie: De Blauwe Kater.

De acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI’s) laat in onze regio soms nog te wensen over. En dat moet veranderen, vinden wij. Want of je nu lesbi, homo, bi of trans bent: iedereen moet overal en altijd zichzelf zijn.

Zorg voor verandering
Wij zetten ons in voor de sociale acceptatie van LHBTI’s. Dit doen wij voor jong en oud, allochtoon of autochtoon, atheïst of religieus, doof of horend en hoog- of laagopgeleiden. Wij verbinden, vertellen, waken en luisteren. Dit doen wij onder andere door voorlichtingen te geven op scholen. Want de periode op school is voor LHBTI-jongeren nog altijd een erg moeilijke.

‘Coming Out Week’
Op 11 oktober vindt de jaarlijkse ‘Coming Out Dag’ plaats, een dag waarop we aandacht schenken aan het moment dat een LHBTI voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Regenboogsteden Enschede en Hengelo organiseren in de week van 9 t/m 15 oktober zelfs de ‘Coming Out Week’.

Hulp is nodig
Gedurende deze week vinden er leerzame en zinvolle, maar ook inspirerende en gezellige activiteiten plaats. Zo organiseren wij op woensdag 11 oktober 2017 om 19.30 uur een evenement bij de Blauwe Kater aan de Oude Markt 5 in Enschede. Tijdens dit evenement krijgen bezoekers een demonstratie van hoe het COC op scholen aandacht besteedt aan LHBTI’s en hoeveel vrijwilligers voor zowel het COC als voor LHBTI’s betekenen. Hulp is hard nodig in de strijd voor acceptatie en gelijke rechten!

Help mee!
Wij kunnen niet zonder jouw steun. Help jij ons mee?

Lezing Bauke Jagt

Datum: 23-03-2018 , Locatie: Openbare Bibliotheek Enschede.

Lezing Bouke Jagt
Datum: 11-10-2017, Tijdstip: 19:30 uur, Locatie: Openbare Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15

‘Coming Out Week’
Op 11 oktober vindt de jaarlijkse ‘Coming Out Dag’ plaats, een dag waarop we aandacht schenken aan het moment dat een LHBTI voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Regenboogsteden Enschede en Hengelo organiseren in de week van 9 t/m 15 oktober zelfs de ‘Coming Out Week’.

‘Pijnboomspook’
Gedurende deze week vinden er leerzame en zinvolle, maar ook inspirerende en gezellige activiteiten plaats. Zo organiseren wij op 
woensdag 11 oktober 2017 om 19.30 uur naast het voorlichtingsevenement bij de Blauwe Kater aan de Oude Markt 5 in Enschede ook een coproductie met de Openbare Bibliotheek Enschede. Bouke Jagt, Nederlands schrijver, zal o.a. spreken over over ontluikende homoseksualiteit en de zoektocht naar nieuw geluk. Zijn meest bekende boek daarover, ‘Pijnboomspook’, speelt in de tijd waarin het uit de kast komen nog niet zo makkelijk was.

 

Jong&Out Twente

Datum: 23-03-2018 , Locatie: .

Ben je tussen de 14 en 18? En vind je het leuk om andere jongeren te ontmoeten die homo, lesbo, bi of trans (lhbt) zijn? Dan is Jong&Out misschien iets voor jou! Weet je het nog niet zeker of je lhbt bent? Ook dan ben je van harte welkom! De bijeenkomsten zijn in principe elke maand – met uitzondering van de zomermaanden. Waar, wat, wanneer? Deze meetings zijn vooral gezellig. Wat je gaat doen? Dat bepalen jullie zelf! Het gaat erom dat je op een leuke manier andere jongeren kunt leren kennen die net zo zijn als jij. De eerste meeting is gepland op 26 juni. Wanneer: zondag 26 juni om 12.00 uur Waar: De Melkweg, G.J. van Heekstraat 408, Enschede Meenemen: Goed humeur 🙂 ! De Melkweg is goed met het openbaar vervoer te bereiken. De bus stopt voor de deur! Je kunt vanaf station Enschede Kennispark buslijn 1 pakken richting Wesselerbrink of vanaf het centraal station richting Universiteit Twente. Stap uit bij halte Weegschaalstraat. Ik wil meehelpen! Vind je het leuk om mee te helpen? Dat kan altijd. Het is namelijk de Read More

Coming Out Week in Enschede

Datum: 23-03-2018 , Locatie: Enschede en Hengelo.

Op 11 oktober is het Nationale Coming Out Dag. Voorafgaand aan deze dag zijn er de hele week activiteiten in de stad. Van leuk en gezellig tot inhoudelijk en inspirerend. Waar ga jij naar toe? Het hele programma vind je op de website van de coming out week, maar wij hebben alvast een selectie voor je gemaakt.
(more…)

Café-oké Mercury

Datum: 11-04-2018 , Locatie: Café Stonewall.

Elke 2e woensdag van de maand wordt het Mercury-café georganiseerd. De avond is bestemd voor homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (lhbt’ers) met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. Waarom een café-oké Binnen instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking is nog maar weinig aandacht voor verliefdheid, relaties en seksualiteit. Homoseksuele cliënten hebben vaak behoefte aan contacten met andere lhbt’ers. Daarom hebben MEE Twente, Stonewall, en het COC het initiatief genomen voor een ontmoetingscafé voor lhbt’ers. Een dergelijke ontmoetingsplek wordt vaak een ‘Café-Oké’ genoemd. Diverse zorgaanbieders werken mee aan het café. In Twente-Achterhoek heeft het café de naam ‘Mercury café’ gekregen. Voor cliënten is een avond in het Mercury-café niet alleen een avond uit, maar ook een gelegenheid om ervaringen te kunnen delen met anderen die dezelfde gevoelens hebben. Kijk voor meer informatie en nieuwsberichten op de Facebookpagina. Iets voor u of uw cliënt? Door een technische storingen werken de contactformulieren niet goed. Wil je in plaats van het formulier in te vullen een mail sturen naar info@coctwenteachterhoek.nl? Mocht je eerder een formulier hebben ingevuld en geen reactie hebben gekregen, vragen we je ook een mail Read More

Transgendercafé

Datum: 10-01-2016 , Locatie: Café Stonewall.

COC Twente-Achterhoek organiseert elke tweee maanden een Transgendercafé. Alle transgenders zijn welkom! Wanneer? Eerste dinsdagavond van de oneven maanden. 10 januari 2017 7 maart 2017 2 mei 2017 4 juli 2017 5 september 2017 Waar? Café Stonewall (Walstraat 12-14, Enschede) Voor wie? Alle geïnteresseerde transgenders en andere betrokkenen. En verder? De toegang is gratis. Er is gelegenheid om je om te kleden. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief Als je je aanmeldt voor de Transgender-nieuwsbrief sturen we je een keer per maand een mailtje om je te herinneren aan de volgende bijeenkomst! Je kunt je op elk moment afmelden. E-mailadres:

OokZoSoos

Datum: 25-03-2018 , Locatie: .

Roze 50+ers die nieuwe mensen willen leren kennen, zijn van harte welkom in de zogeheten OokZoSoos. De deelnemers van de OokZoSoos komen maandelijks bij elkaar op de zondagmiddag. Daarnaast zijn er allerlei kleinere activiteitengroepjes. De OokZoSoos wordt georganiseerd door en voor roze ouderen. Er zijn  tientallen deelnemers uit de gehele regio, van Winterswijk tot Oldenzaal. Het gaat om ongedwongen contact met roze leeftijdsgenoten. De OokZoSoos biedt roze ouderen niet alleen gezelligheid, maar ook een veilige omgeving om hun verhaal te doen. De activiteitengroepjes organiseren:  Filmavonden Discussieavonden over spiritualiteit Wandelingen Fietstochten Kookavonden De OokZoSoos wordt gecoördineerd door Freerk Jager. Hieronder vindt u zijn contactgegevens. Meer weten? Als u het formuliertje hieronder invult, nemen we zo snel mogelijk contact met u op.  E-mailadres: U kunt ook telefonisch contact opnemen met Freerk, tel. 053 – 4304090. 

30-50

Datum: , Locatie: .

Ben je tussen de 30 en de 50? En lijkt het jou leuk om met leeftijdsgenoten activiteiten te doen? Het COC wil graag binnenkort met een paar mensen brainstormen over hoe we binnen onze vereniging een nieuwe activiteitengroep kunnen opstarten voor 30-50-jarigen. Wil jij hieraan meedoen? Meld je dan aan voor de interesselijst: E-mailadres:

Onderwijscafé

Datum: 25-05-2016 , Locatie: .

Wat doe je als een leerling uit de kast komt? Of als leerlingen negatief reageren op een homoseksuele klasgenoot? Of als een transgenderkind aangeeft dat hij na de vakantie in meisjeskleren op school wil komen? Dit zijn voorbeelden van situaties waar docenten tegenaan kunnen lopen.

Het Onderwijscafé is bedoeld om met collegadocenten gestructureerd kennis en ervaringen uit te wisselen over dit soort situaties. Het Onderwijscafé is een gezellige, praktische en leerzame bijeenkomst voor docenten en overig onderwijspersoneel in elk onderwijstype.

Het COC en AOb Roze organiseren twee keer per jaar een Onderwijscafé. Bovenaan deze pagina ziet u wanneer het eerstvolgende Onderwijscafé is.