Jong&Out Twente

Datum: 24-09-2017 , Locatie: .

Ben je tussen de 14 en 18? En vind je het leuk om andere jongeren te ontmoeten die homo, lesbo, bi of trans (lhbt) zijn? Dan is Jong&Out misschien iets voor jou! Weet je het nog niet zeker of je lhbt bent? Ook dan ben je van harte welkom! De bijeenkomsten zijn in principe elke maand – met uitzondering van de zomermaanden. Waar, wat, wanneer? Deze meetings zijn vooral gezellig. Wat je gaat doen? Dat bepalen jullie zelf! Het gaat erom dat je op een leuke manier andere jongeren kunt leren kennen die net zo zijn als jij. De eerste meeting is gepland op 26 juni. Wanneer: zondag 26 juni om 12.00 uur Waar: De Melkweg, G.J. van Heekstraat 408, Enschede Meenemen: Goed humeur 🙂 ! De Melkweg is goed met het openbaar vervoer te bereiken. De bus stopt voor de deur! Je kunt vanaf station Enschede Kennispark buslijn 1 pakken richting Wesselerbrink of vanaf het centraal station richting Universiteit Twente. Stap uit bij halte Weegschaalstraat. Ik wil meehelpen! Vind je het leuk om mee te helpen? Dat kan altijd. Het is namelijk de Read More

Café-oké Mercury

Datum: 11-10-2017 , Locatie: Café Stonewall.

Elke 2e woensdag van de maand wordt het Mercury-café georganiseerd. De avond is bestemd voor homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (lhbt’ers) met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. Waarom een café-oké Binnen instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking is nog maar weinig aandacht voor verliefdheid, relaties en seksualiteit. Homoseksuele cliënten hebben vaak behoefte aan contacten met andere lhbt’ers. Daarom hebben MEE Twente, Stonewall, en het COC het initiatief genomen voor een ontmoetingscafé voor lhbt’ers. Een dergelijke ontmoetingsplek wordt vaak een ‘Café-Oké’ genoemd. Diverse zorgaanbieders werken mee aan het café. In Twente-Achterhoek heeft het café de naam ‘Mercury café’ gekregen. Voor cliënten is een avond in het Mercury-café niet alleen een avond uit, maar ook een gelegenheid om ervaringen te kunnen delen met anderen die dezelfde gevoelens hebben. Kijk voor meer informatie en nieuwsberichten op de Facebookpagina. Iets voor u of uw cliënt? Door een technische storingen werken de contactformulieren niet goed. Wil je in plaats van het formulier in te vullen een mail sturen naar info@coctwenteachterhoek.nl? Mocht je eerder een formulier hebben ingevuld en geen reactie hebben gekregen, vragen we je ook een mail Read More

Transgendercafé

Datum: 10-01-2016 , Locatie: Café Stonewall.

COC Twente-Achterhoek organiseert elke tweee maanden een Transgendercafé. Alle transgenders zijn welkom! Wanneer? Eerste dinsdagavond van de oneven maanden. 10 januari 2017 7 maart 2017 2 mei 2017 4 juli 2017 5 september 2017 Waar? Café Stonewall (Walstraat 12-14, Enschede) Voor wie? Alle geïnteresseerde transgenders en andere betrokkenen. En verder? De toegang is gratis. Er is gelegenheid om je om te kleden. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief Als je je aanmeldt voor de Transgender-nieuwsbrief sturen we je een keer per maand een mailtje om je te herinneren aan de volgende bijeenkomst! Je kunt je op elk moment afmelden. E-mailadres:

OokZoSoos

Datum: 22-10-2017 , Locatie: .

Roze 50+ers die nieuwe mensen willen leren kennen, zijn van harte welkom in de zogeheten OokZoSoos. De deelnemers van de OokZoSoos komen maandelijks bij elkaar op de zondagmiddag. Daarnaast zijn er allerlei kleinere activiteitengroepjes. De OokZoSoos wordt georganiseerd door en voor roze ouderen. Er zijn  tientallen deelnemers uit de gehele regio, van Winterswijk tot Oldenzaal. Het gaat om ongedwongen contact met roze leeftijdsgenoten. De OokZoSoos biedt roze ouderen niet alleen gezelligheid, maar ook een veilige omgeving om hun verhaal te doen. De activiteitengroepjes organiseren:  Filmavonden Discussieavonden over spiritualiteit Wandelingen Fietstochten Kookavonden De OokZoSoos wordt gecoördineerd door Freerk Jager. Hieronder vindt u zijn contactgegevens. Meer weten? Als u het formuliertje hieronder invult, nemen we zo snel mogelijk contact met u op.  E-mailadres: U kunt ook telefonisch contact opnemen met Freerk, tel. 053 – 4304090. 

30-50

Datum: , Locatie: .

Ben je tussen de 30 en de 50? En lijkt het jou leuk om met leeftijdsgenoten activiteiten te doen? Het COC wil graag binnenkort met een paar mensen brainstormen over hoe we binnen onze vereniging een nieuwe activiteitengroep kunnen opstarten voor 30-50-jarigen. Wil jij hieraan meedoen? Meld je dan aan voor de interesselijst: E-mailadres:

Onderwijscafé

Datum: 25-05-2016 , Locatie: .

Wat doe je als een leerling uit de kast komt? Of als leerlingen negatief reageren op een homoseksuele klasgenoot? Of als een transgenderkind aangeeft dat hij na de vakantie in meisjeskleren op school wil komen? Dit zijn voorbeelden van situaties waar docenten tegenaan kunnen lopen.

Het Onderwijscafé is bedoeld om met collegadocenten gestructureerd kennis en ervaringen uit te wisselen over dit soort situaties. Het Onderwijscafé is een gezellige, praktische en leerzame bijeenkomst voor docenten en overig onderwijspersoneel in elk onderwijstype.

Het COC en AOb Roze organiseren twee keer per jaar een Onderwijscafé. Bovenaan deze pagina ziet u wanneer het eerstvolgende Onderwijscafé is.