Café-oké Mercury

Elke 2e woensdag van de maand wordt het Mercury-café georganiseerd. De avond is bestemd voor homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (lhbt’ers) met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar.

Waarom een café-oké

Binnen instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking is nog maar weinig aandacht voor verliefdheid, relaties en seksualiteit. Homoseksuele cliënten hebben vaak behoefte aan contacten met andere lhbt’ers.

Daarom hebben MEE Twente, Stonewall, en het COC het initiatief genomen voor een ontmoetingscafé voor lhbt’ers. Een dergelijke ontmoetingsplek wordt vaak een ‘Café-Oké’ genoemd. Diverse zorgaanbieders werken mee aan het café. In Twente-Achterhoek heeft het café de naam ‘Mercury café’ gekregen.

Voor cliënten is een avond in het Mercury-café niet alleen een avond uit, maar ook een gelegenheid om ervaringen te kunnen delen met anderen die dezelfde gevoelens hebben.

Kijk voor meer informatie en nieuwsberichten op de Facebookpagina.

Iets voor u of uw cliënt?

Door een technische storingen werken de contactformulieren niet goed. Wil je in plaats van het formulier in te vullen een mail sturen naar info@coctwenteachterhoek.nl? Mocht je eerder een formulier hebben ingevuld en geen reactie hebben gekregen, vragen we je ook een mail te sturen! Excuses voor het ongemak.

Naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

vraag/opmerkingen

Share Button