Activiteitenbegeleider bij het Mercury Café

Ik wil activiteitenbegeleider worden bij het Mercury Café!

Naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Activiteitenbegeleider worden bij het Mercury Café? Laat je naam en mailadres achter en we nemen snel contact op!

Over het Mercury-Café

Het Mercury-Café is een caféavond voor lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Doel van het café is om het sociale netwerk van deze doelgroep te versterken.

Tijdens de caféavonden wordt meestal iets georganiseerd om contacten te stimuleren.

Belangrijk is dat de activiteiten niet alleen voor, maar ook samen met bezoekers worden georganiseerd. Er zijn grote verschillen in het verstandelijke niveau van de bezoekers.

Het café is een samenwerkingsverband tussen het COC Twente-Achterhoek, Café Stonewall en een aantal zorgorganisaties. Een groep vrijwilligers neemt de organisatie van de avonden voor haar rekening.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger organiseer je samen met andere vrijwilligers en bezoekers de caféavonden. Dit kan van alles zijn: van een speeddatespel tot een gastoptreden van de Twentse Freddy Mercury. Naast de caféavonden zijn er ook zo af en toe activiteiten buiten het café, zoals een bezoek aan Roze Zaterdag.

Iets voor jou?

We zoeken iemand die:

  • affiniteit met de doelgroep: lhbt’ers met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Ervaring met deze doelgroep is gewenst maar niet noodzakelijk;
  • goed mensen kan verbinden: je legt makkelijk contacten met cliënten en kan cliënten onderling met elkaar in contact brengen;
  • kan schakelen tussen individueel contact met bezoekers, overleg met vrijwilligers, en het groepsproces van de bezoekers;
  • samen met andere vrijwilligers en cliënten activiteiten kan organiseren: je bent goed in organiseren en je bent een teamspeler.

Daarnaast zijn er een paar algemene dingen die we belangrijk vinden. Als vrijwilliger ben je:

  • betrokken;
  • enthousiast;
  • betrouwbaar;
  • gezellig 🙂

Vanwege de kwetsbare doelgroep moet je een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen. De kosten hiervoor worden vergoed.

Meer weten?

Kijk op de pagina van het Mercury Cafe of op Facebook. Of bel 06 – 121 00 508.

Share Button