Coming Out Week in Enschede

Op 11 oktober is het Nationale Coming Out Dag. Voorafgaand aan deze dag zijn er de hele week activiteiten in de stad. Van leuk en gezellig tot inhoudelijk en inspirerend. Waar ga jij naar toe? Het hele programma vind je op de website van de coming out week, maar wij hebben alvast een selectie voor je gemaakt.

De Posten kleuren Roze. Een gezellige roze muzikale avond

8 oktober, 20:00, De Posten, De Posten 135, Enschede.
De Posten kleurt ook roze een gezellige roze muzikale avond met oa een optreden van Homomannenkoor Shansons. Er wordt een prijsvraag onder bewoners, cliënten en medewerkers van de Posten uitgeschreven van Coming Out verhalen over zichzelf, kind, kleinkind of een andere bekende. Op donderdag 8 oktober tijdens de muzikale avond wordt de prijs uitgereikt.

“De kast eruit…..” met de uitreiking van de RespectAward.

Donderdag 8 oktober om 20:00, Vestzaktheater, Enschede.  

Talkshow met discussie, over de LHBT liefde in literatuur, poëzie en muziek. Waarom moeten mensen eigenlijk uit een kast komen? Is die kast niet juist het grote probleem? Tijdens deze avond wordt ook de RespectAward uitgereikt.

Gasten zijn ondermeer Ted van Lieshout (schrijver en dichter), Caroline Ros (transgender), onze eigen Edwin Beskers en wethouder Patrick Welman. Presentatie is in handen van Bart van Haaster en Regine Hilhorst.
Meer informatie

Flashtevial met medewerking van het COC, Roze in Blauw en het Mercury Café

10 oktober van 12:00 tot 16:30, winkelcentrum De Klanderij, Enschede.

In winkelcentrum De Klanderij zijn op de zaterdagmiddag diverse flitsoptredens en flashmobs te zien. Daarnaast zijn het COC, Roze in Blauw en het Mercury Café aanwezig. Wij doen mee met een quiz: wat weet het winkelende publiek eigenlijk van homoseksualiteit en van transgenders? COC-vrijwilligers testen hun kennis. Deelnemers maken kans op leuke prijsjes.
Meer informatie

Roze kerdienst

11 oktober, 15:00, Grote Kerk

Wielie Elhorst gaat voor in een roze kerkdienst, die georganiseerd is door het COC Twente-Achterhoek, in samenwerking met Artikel 1 Overijssel. Het belooft een goede afsluiting te worden van de Coming Out Week 2015. We hopen een krachtig en positief signaal af te geven: regenboog en kerk gaan prima samen! Voorganger: Wielie Elhorst. Koor: het Galakoor (dat de avond daarvoor al de Messiah van G.F. Händel zingt).
Meer informatie

Café over homseksueel ouderschap: “Een roze wolk” met Rita Buiting en Regine Hilhorst

11 oktober, 12:30, Fellini, Bolwerkstraat 2, Enschede.

Donor of vader? Roze ouders delen hun ervaringen met roze wensouders, adviezen van ervaringsdeskundigen. Presentatie Regine Hilhorst (roze ouder) en trainer/coach Rita Buiting. Rita is schrijver van het boek Roze ouderschap en roze ouders en (wens)ouder.
Meer informatie

 

Share Button