Nationale Dodenherdenking 4 mei

Door te herdenken, verhalen (door) te vertellen en de boodschap van ‘nooit weer’ door te geven aan jongeren kan 70 jaar na dato de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend gehouden worden. Dat is precies wat het COC Twente-Achterhoek rondom de Nationale Dodenherdenking 2016 heeft gedaan.

Op 20 april was er een drukbezochte workshop waarin Bert Woudstra vertelde over zijn ervaringen als kind uit een Joods gezin dat moest onderduiken. De lezing werd voorafgegaan door een column van Daniël, een van onze voorlichters. Op 4 mei hebben we door mee te doen aan de Nationale Dodenherdenking in Enschede, Hengelo, Almelo en Winterswijk stilgestaan bij de slachtoffers van het naziregime waar ook duizenden lhbt’ers zijn vervolgd, gevangen gezet of zelfs vermoord.

Voor het eerst waren vijf voorlichters betrokken bij de herdenkingen. Matthijs, Kilian, Janneke, Daniël en Kelly, heel veel dank voor jullie inzet! Voor Ben en Marcel Meijer-Hof was dit de laatste keer dat ze namens het COC een krans legden. We willen Ben en Marcel heel erg bedanken voor hun bijdrage al die jaren!

Share Button