Onze partners

gemeente enschede

Gemeente Enschede De gemeente Enschede is al jaren koploper in LHBT beleid en is dan ook 1 van de Regenboogsteden van Nederland. Ook in de komende jaren wil de gemeente deze rol blijven vervullen. Gemeente Enschede werkt nauw samen met COC Twente-Achterhoek en is een belangrijke subsidieverstrekker.

artikel 1

Artikel 1 Overijssel Artikel 1 is de regeionale antidiscriminatie organisatie. Ze zijn onder meer het meldpunt voor discriminatie-klachten. Ook houdt Artikel 1 Overijssel zich bezig met advisering, voorlichting, onderzoek en het opzetten van lokale netwerken. Artikel 1 is deelnemer van de LHBT-werkgroep van de gemeente Enschede en organisator van de Coming-Out Dag.

roze in blauw oost nederland (ribon)

RiBON Roze in Blauw is een subonderdeel van de politie, specifiek gericht op discriminatie tegen LHBT’ers. LHBT`ers kunnen hier terecht om aangifte te doen. Daarnaast probeert de organisatie LHBT bespreekbaar te maken in de eigen organisatie. Roze in Blauw is ook partner in de LHBT werkgroep van gemeente Enschede.

alifa (welzijn)

Alifa Alifa is een welzijnsorganisatie dat zich richt op de samenwerking en `naoberschap` onder Twentse inwoners. Ze werken ook veel aan de deskundigheidsbevordering van jongerenwerkers, ook op LHBT gebied. Daarnaast is Alifa een partner in de LHBT werkgroep van gemeente Enschede.

stonewall shht

Stonewall Café Stonewall is het LHBT café van Enschede. De ruimte wordt ook gebruikt voor andere activiteiten zoals het maandelijkse Mercury Café (een café voor verstandelijk beperkte LHBTers en sinds kort het Transgendercafé.

stichting roze 50+

Roze 50+ is een belangenbehartiging voor LHBT ouderen. Ze zetten zich in voor onder andere informatie voor professionals, online en offline hulpverlening. Daarnaast komen ze op voor bewoners die onheus bejegend of juist genegeerd wordt.

Ggd twente

GGD Twente De Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst werkt om de inwoners van Twente gezond en geïnformeerd te houden. Op LHBT-gebied verzorgen ze informatie over seksualiteit, prikacties bij homo-uitgaansgelegenheden en besteden ze aandacht aan seksuele diversiteit binnen hun lesmethodes.
Share Button