Over ons

Het COC zet zich in voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. En omdat niemand in één hokje past, doet het COC dat voor de volle breedte van onze gemeenschap: jong, oud, allochtoon, autochtoon, atheïst of religieus, leer of lipstick, met of zonder kinderwens, doof, horend, hoog of laagopgeleid.

Het COC Twente-Achterhoek verbindt, vertelt, waakt en luistert.

Verbinden

We verbinden mensen en organisaties. 

We organiseren diverse activiteiten voor transgenders, studenten, roze ouderen en lhbt’ers met een verstandelijke beperking. Zo komen kwetsbare groepen lhbt’ers met elkaar in contact.

We werken samen in een netwerk van regionale partners.

Vertellen

We vertellen over homoseksualiteit en werken aan tolerantie.

Voorlichting zien we als hét middel om tolerantie voor seksuele diversiteit te bevorderen. Het COC geeft op grote schaal voorlichting op school. Daarnaast maken we homoseksualiteit bespreekbaar in zorginstellingen.

Waken

We zijn waakzaam bij gebeurtenissen in de regio.  

Luisteren

We bieden een luisterend oor voor wie dat nodig heeft.

 

Word Lid of donateur!

Als belangenvereniging kan het COC niet zonder jouw steun. Word daarom lid of donateur!

Als donateur betaal je eenmalig een bedrag naar keuze en steun je het werk van COC Twente-Achterhoek. Doneer nu!

Als lid steun je ons voor langere tijd en draag je niet alleen bij aan het COC Twente-Achterhoek, maar ook aan de internationale projecten van COC Nederland. Om zo internationaal de positie van lhbt’ers te verbeteren. Word lid van het COC!

Je steun wordt erg op prijs gesteld. Alvast bedankt!

Vrijwilligers, coördinatoren en BESTUUR

Twee coördinatoren, vier bestuursleden en een groot team van vrijwilligers tekenen voor een actieve vereniging die werk maakt van tolerantie en respect voor seksuele diversiteit. Wil je contact met het COC? De coördinatoren en het bestuur staan je graag te woord.

Een actieve vereniging als de onze heeft altijd nieuwe, enthousiaste mensen nodig. Wil je je steentje bijdragen aan het COC? Kijk dan bij onze vacatures!

ANBI

Het COC Twente-Achterhoek is een door de belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
RSIN: 809046362
KvK-nummer: 08090773

Onder deze link vind je het huidige jaarplan en het inhoudelijke en financiële verslag. Informatie over het bestuur is op deze pagina te vinden.

Het COC Twente-Achterhoek heeft geen personeel in dienst. Al onze krachten zijn vrijwilligers die uitsluitend een onkostenvergoeding krijgen.

Share Button