Regenboogvlag wappert bij 8 van de 14 Twentse gemeentes

Volgende week hangen maar liefst acht van de 14 gemeentes in Twente de regenboogvlag uit. Waar vorig jaar alleen de steden Enschede, Hengelo en Almelo meededen, scharen dit jaar Tubbergen, Oldenzaal, Haaksbergen, Borne en Losser zich achter dit initiatief. Zodoende wappert de regenboogvlag aan het gemeentehuis van acht van de veertien Twentse gemeentes.

Meer vlaggen dankzij wmo-overleg én Mr. Gay

Afgelopen donderdag was er een workshop voor Twentse Wmo-beleidsambtenaren over seksuele en genderdiversiteit, geleid door het COC. Het workshop was een initiatief van het COC, de gemeente Hengelo en Enschede om gemeentes te motiveren aandacht te besteden aan dit onderwerp. De workshop heeft de aanwezige gemeentes geënthousiasmeerd voor dit onderwerp.

Tegelijkertijd heeft Mr. Gay Netherlands 2016 (Tom van den Nieuwenhuijzen) een brief én een regenboogvlag gestuurd naar alle gemeentes in Nederland met de oproep deze te hijsen op 11 oktober. De workshop én de brief van Mr. Gay Nederland naar alle gemeentes hebben Losser, Haaksbergen, Borne en Oldenzaal gemotiveerd de regenboogvlag op te hangen.

Het COC is enthousiast over deze ontwikkelingen. We hopen dat deze coming-out-dagactie het startpunt is voor gemeentes om meer aandacht aan lhbt te besteden, bijvoorbeeld binnen de  Wmo, het onderwijsbeleid en op het terrein van veiligheid in wijken en dorpen.

Regenboogzebrapad in Almelo

In navolging van diverse steden in Nederland (waaronder Zwolle) wordt in Almelo op 11 oktober het eerste regenboogzebrapad van Twente geopend. Het pad ligt op een prominente goed zichtbare plaats in de stad: het stationsplein. De opening is vanaf 14:00 in aanwezigheid van het College van B&W en het COC.

Achterhoek blijft achter

De Achterhoek blijft helaas achter bij Twente. Van geen enkele gemeente binnen het werkgebied van COC Twente-Achterhoek is bekend dat ze de regenboogvlag uithangen. Het gaat hierbij om Winterswijk, Berkelland, Aalten en Oost-Gelre.

Het COC spreekt de hoop uit dat volgend jaar ook in de achterhoek de regenboogvlag wappert. Juist in kleinere gemeenschappen kan het extra lastig zijn uit te komen voor je geaardheid.

Share Button